Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Γυναίκες που νίκησαν το χρόνο.. Μέρος 5ο

Η ιστορία για μία γυναίκα αυτοδημιούργητη.


ΕΛΕΝΑ ΡΟΥΜΠΙΝΣΤΑΪΝ

(25 Δεκεμβρίου 1870 - 1 Απριλίου1965)
          "Η αυτοκράτειρα της κοσμετολογίας"
Η Έλενα γεννιέται στην Κρακοβία από Πολωνοεβραίους γονείς που ασχολούνται με το εμπόριο. Σε ένα ταξίδι της στην Αυστραλία, παρατηρεί τα προβλήματα που δημιουργεί το ζεστό κλίμα στο δέρμα των γυναικών. Ανοίγει στη Μελβούρνη ένα ινστιτούτο ομορφιάς, εισάγει κρέμες από την Ευρώπη και δίνει συμβουλές σε δεκάδες γυναίκες για τη φροντίδα του προσώπου τους. Περνάει ατελείωτες ώρες στο εργαστήριό της και τελικά κατασκευάζει τις δικές της κρέμες. 

Μετά από δυο χρόνια επιτυχίας, αφήνει την αδερφή της στην επιχείρηση και επιστρέφει στην Ευρώπη . Στο Λονδίνο παντρέυεται τον Αμερικανό δημοσιογράφο Έντουαρτντ Τάιτους, με τον οποίο αποκτά δυο γιους. 
Ανοίγει σε Λονδίνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη ινστιτούτα ομορφιάς, τα οποία επισκέπτονται γυναίκες όπως η βασίλισσα Αλεξάνδρα, η συγγραφέας Κολέτ και η ηθοποιός Σάρα Μπερνάρ. 
Το 1937 χωρίζει και παντρεύεται ένα κατά 20 χρόνια μικρότερό της Γεωργιανό πρίγκηπα. Ενώ θεωρείται από τις πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο, η ίδια δουλεύει πολύ σκληρά μέσα στα εργαστήρια μαζί με χημικούς και ερευνητές για να κατασκευάζουν όλο και περισσότερα προϊόντα. Παράλληλα, δημιουργεί το ίδρυμα Έλενα Ρουμπινστάιν, που δίνει υποτροφίες σε νέες γυναίκες να σπουδάσουν. Το 1965, σε ηλικία 95 ετών, αφήνει την τελευταία της πνοή στη Νέα Υόρκη η πρώτη αυτοδημιούργητη γυναίκα εκατομμυριούχος.


                          "Η σκληρή δουλειά κρατάει τις ρυτίδες
                            μακριά από το μυαλό και το πνεύμα".

                                            ΕΛΕΝΑ ΡΟΥΜΠΙΝΣΤΑΪΝ



Βιογραφία στο :
Για το ημερολόγιο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου