Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Γυναίκες που νίκησαν το χρόνο.. Μέρος 3ο

Δυο άλλες γυναίκες που έτυχαν μεγάλης εκτίμησης για τον "αγώνα" τους είναι οι αδερφές Τσανγκ από το Βιετνάμ.

ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΡΑΝΓΚ
Οι Αμαζόνες του Βιετνάμ
Οι Τρακ Τρανγκ και η Νι Τρανγκ είναι κόρες ενός ισχυρού αριστοκράτη του Βιετνάμ. Γεννιούνται σε μια χώρα που βρίσκεται υπό την κινεζική κατοχή πάνω από εκατό χρόνια. Η Τρακ παντρεύεται τον Βιετναμέζο αριστοκράτη Τι Σα. Όταν όμως το 39 μ.Χ. ένας Κινέζος στρατηγός σκοτώνει τον Τι Σα, η Τρακ μαζί με την αδερφή της αποφασίζουν να πάρουν εκδίκηση και να απελευθερώσουν τη χώρα τους από τους κατακτητές.


Με το θάρρος τους, τη μαχητικότητά τους και την πειθώ τους, συγκεντρώνουν έναν στρατό 80.000 ανθρώπων. Από αυτούς επιλέγουν 36 γυναίκες, ανάμεσα σ' αυτές και τη μητέρα τους, και τις εκπαιδεύουν για να γίνουν στρατηγοί. 

Με μία σειρά σημαντικών μαχών, οι αδερφές Τρανγκ και ο στρατός τους καταφέρνουν το 40 μ.Χ. να διώξουν τους Κινέζους από τη χώρα.

Μετά από αυτή τη νίκη, ο λαός τις ανακηρύσσει κυβερνήτες του Βιετνάμ. Οι μάχες όμως με τους Κινέζους δε σταματούν. Μετά από τρία χρόνια ο κινεζικός στρατός θα εισβάλλει πάλι στη χώρα και θα την κατακτήσει. Οι αδερφές Τρανγκ, μην μπορώντας να αντέξουν την ήττα, αποφασίζουν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους. Το Βιετνάμ δε θα ήταν αυτό που είναι σήμερα αν οι ατρόμητες αδερφές Τρανγκ δεν είχαν δώσει τη ζωή τους για τη χώρα τους και την ελευθερία.
"Όλοι οι άνδρες ήρωες έσκυψαν το κεφάλι σε ένδειξη υποταγής. 
Μόνο οι δύο αδερφές σήκωσαν περήφανα το ανάστημά τους για 
να υπερασπιστούν τη χώρα." 
                                                   Ποίημα του 15ου αιώνα
Βιογραφία στο :
http://en.wikipedia.org/wiki/Trung_sisters

Για το ημερολόγιο:
http://www.biblionet.gr/book/182599/%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC,_%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF_%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82_%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D_2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου